Torta Červená čiapočka

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na tortu Červená čiapočka:

Na cesto: 150 g mäkkého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínový cukor, 3 vajcia, 180 g hladkej múky, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva, 3 PL nastrúhanej čokolády na varenie, 100 ml mlieka

Na náplň: 200 ml smotany na šľahanie, 1 PL nugátového krému typu Nutella, 1 vrchovatá PL práškového cukru, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 50 g nasekaných lieskových orieškov, 250 g umytých, na plátky nakrájaných jahôd

Na potretie: 1 balíček Šľahačky v prášku, 150 ml mlieka

Na ozdobenie: 1 balíček tmavej Polevy, 6-7 jahôd

Červená čiapočka

Postup:

Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejem do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť.

  • Elektrická rúra:  180 °C
  • Teplovzdušná rúra:  160 °C
  • Plynová rúra:  stupeň 3
  • Doba pečenia:  asi 40 minút

Mohlo by vás zaujímať

Broskyňová torta s orieškovým krémom

60 minútBroskyňová torta s orieškovým krémom – suroviny: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 1 lyžica vriacej vody, 140 g hladkej múky, 1 vanilínový cukor, rum,… Čítaj ďaľej

Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky. Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach