Parfé z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk a kefíru, kakaová hlina, pražené lieskové oriešky
Suroviny:
Parfé z bielej čokolády:
- 200 g šľahačky
- 3 pl želatíny
- 5 ks kardamomu
- štipku soli
Krém z pečených jabĺk:
- 300 g jabĺk
- škorica
- 100 g hnedého cukru
- 0,2 l kefíru
- 1 ks citrónu
Kakaová hlina:
- 30 g kakaa
- 70 g hladkej múky
- 80 g lieskových orechov
- 40 g cukru
- 70 g masla
- bazalka
Postup:
Parfé:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu, pridáme nastrúhaný kardamon. Želatínu rozpustíme v studenej vode a pridáme do horúcej čokolády so štipkou soli. Šľahačku vyšľaháme na hustý sneh. Do vlažnej čokolády opatrne vmiešame šľahačku a vlejeme do formy, ktorú sme vopred vyložili potravinárskou fóliou.
Krém z pečených jabĺk:
Očistíme jablká, posypeme hnedým cukrom, mletou škoricou a dáme upiecť do rúry do mäkka. Rozmixujeme, ochutíme troškou citrónu a zmiešme s kefírom.
Mohlo by vás zaujímať
Kakaová hlina:
Maslo izbovej teploty zmiešame s múkou, kakaom, rozmixovanými lieskovými orechmi, dáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 C cca 8 min. Necháme vychladnúť.
Servírovanie:
Na spodok pohára dáme krém z jabĺk, na to kocku parfé a posypeme kakaovou hlinou (mrveničkou) – dozdobíme lístočkami bazalky.