Parfé z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk, kakaová hlina

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Parfé z bielej čokolády, krém z pečených jabĺk a kefíru, kakaová hlina, pražené lieskové oriešky

Suroviny:

Parfé z bielej čokolády:

  • 200 g šľahačky
  • 3 pl želatíny
  • 5 ks kardamomu
  • štipku soli

Krém z pečených jabĺk:

  • 300 g jabĺk
  • škorica
  • 100 g hnedého cukru
  • 0,2 l kefíru
  • 1 ks citrónu

Kakaová hlina:

  • 30 g kakaa
  • 70 g hladkej múky
  • 80 g lieskových orechov
  • 40 g cukru
  • 70 g masla
  • bazalka

Postup:

Parfé:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu, pridáme nastrúhaný kardamon. Želatínu rozpustíme v studenej vode a pridáme do horúcej čokolády so štipkou soli. Šľahačku vyšľaháme na hustý sneh. Do vlažnej čokolády opatrne vmiešame šľahačku a vlejeme do formy, ktorú sme vopred vyložili potravinárskou fóliou.

Krém z pečených jabĺk:

Očistíme jablká, posypeme hnedým cukrom, mletou škoricou a dáme upiecť do rúry do mäkka. Rozmixujeme, ochutíme troškou citrónu a zmiešme s kefírom.

Mohlo by vás zaujímať

Pudingový koláč s pečenými jablkami

80 minútEnergia: 310 kcal.Kombinácia voňavých jabĺk a plnky zo Zlatého klasu Vás nadchne! Suroviny na pudingový koláč s pečenými jablkami (vystačí na asi 12 porcií): Na korpus: 250… Čítaj ďaľej

Kakaová hlina:

Maslo izbovej teploty zmiešame s múkou, kakaom, rozmixovanými lieskovými orechmi, dáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 C cca 8 min. Necháme vychladnúť.

Servírovanie:

Na spodok pohára dáme krém z jabĺk, na to kocku parfé a posypeme kakaovou hlinou (mrveničkou) – dozdobíme lístočkami bazalky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach