Pudingový koláč s pečenými jablkami

Doba prípravy 80 minútEnergia: 310 kcal.Náročnosť

Kombinácia voňavých jabĺk a plnky zo Zlatého klasu Vás nadchne!

Suroviny na pudingový koláč s pečenými jablkami (vystačí na asi 12 porcií):

Na korpus:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 1 vajce
  • 150 g zmäknutého masla

Na jablkovú náplň:

  • 120 g sušených sliviek
  • 120 g sušených marhúľ
  • 4 PL rumu
  • 0,5 KL mletej škorice
  • 5 jabĺk (olúpaných, zbavených jadrovníkov)

Na náplň:

  • 3 balíčky Zlatého klasu Originál (40 g)
  • 50 g cukru
  • 1,5 l mlieka

Na ozdobenie:

  • 30 g mandľových plátkov

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
Pudingový koláč s pečenými jablkami
www.oetker.sk

Postup:

  1. Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom.  Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi 40 minút v chladničke odpočinúť.
  2. Polovicu cesta nanesieme na dno vymazanej a múkou vysypanej formy a vidličkou na niektorých miestach prepichneme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: 180 °C
  • Doba pečenia: asi 10 Minút
  • Čas prípravy: 80 minút
  • Doba pečenia: asi 45 Minút

Korpus necháme vychladnúť. Potom zo zbytku cesta vytvoríme valček, ktorým vyložíme vnútornú stranu korpusu a pritlačíme tak, aby nám vznikol asi 4 cm vysoký okraj.

Na jablkovú náplň nakrájame slivky s marhuľami na malé kúsky a vložíme do misky.  Vmiešame rum so škoricou, zamiešame a necháme odležať. Jablká poukladáme do kruhu na predpečené cesto a do stredov zbavených jadrovníkov nanesieme odležanú zmes.

Mohlo by vás zaujímať

bábovkový závin

Hruškovo makový bábovkový závin

95 minútEnergia: 331 kcal.Vláčna bábovka pre milovníkov hrušiek a maku k príjemnej kávičke. Suroviny na hruškovo makový bábovkový závin ( vystačí na asi 12 porcií): Na náplň: Hruškový… Čítaj ďaľej

Na náplň uvaríme Zlatý klas s cukrom a mliekom podľa návodu na obale a ešte horúci nalejeme na ovocie.

Posypeme mandľovými  plátkami. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Pudingový koláč s pečenými jablkami necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1298 kJ / 310 kcal1394 kJ / 333 kcal
Tuky11,46 g12,32 g
Sacharidy37,03 g39,82 g
Bielkoviny4,14 g4,45 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach