Obľúbené vianočné pečivo v modernom poňatí a v kombinácii s Čiernym kakaom.
Suroviny na Plnené orechy s čiernym kakaom (vystačí na 70 kusov):
Na cesto:
- 350 g hladkej múky
- 120 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 250 g zmäknutého masla
- 2 zarovnané PL Čierneho kakaa
Na krém:
- 100 g zmäknutého masla
- 100 g práškového cukru
- 40 g mletých vlašských orechov
Okrem toho potrebujeme:
- formičky na orechy
- plechy na pečenie
- elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechami a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta zafarbíme kakaom. Cestá postupne vtlačíme do vymastených formičiek. Formičky rozložíme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 160 °C
- Teplovzdušná rúra: 140 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Čas prípravy: asi 20 minút
- Čas pečenia: asi 8 minút
Pečivo necháme krátko vychladnúť a ihneď ho vyklopíme z formičiek.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme cukor a orechy a vyšľaháme dohladka. Vždy svetlé a tmavé orechy zlepujeme krémom k sebe. Plnené orechy s čiernym kakaom podávame ku káve.
TIP: Čierne aj svetlé orechy pečieme spolu na jednom plechu, aby sme podľa svetlých rozpoznali, či je čierne cesto správne upečené.
Orechy uchovávame v chlade.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 331 kJ / 79 kcal | 2198 kJ / 525 kcal |
Tuky | 5,55 g | 37,02 g |
Sacharidy | 3,94 g | 26,28 g |
Bielkoviny | 0,97 g | 6,48 g |
Zdroj: Dr.Oetker