Plnené orechy s čiernym kakaom

Doba prípravy 30 minútEnergia: 79 kcal.Náročnosť

 Obľúbené vianočné pečivo v modernom poňatí a v kombinácii s Čiernym kakaom.

Suroviny na Plnené orechy s čiernym kakaom (vystačí na 70 kusov):

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla
  • 2 zarovnané PL Čierneho kakaa

Na krém:

Okrem toho potrebujeme:

  • formičky na orechy
  • plechy na pečenie
  • elektrický ručný šľahač
Plnené orechy s čiernym kakaom
Oetker

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechami a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta zafarbíme kakaom. Cestá postupne vtlačíme do vymastených formičiek. Formičky rozložíme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 160 °C
  • Teplovzdušná rúra: 140 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Čas prípravy: asi 20 minút
  • Čas pečenia: asi 8 minút

Pečivo necháme krátko vychladnúť a ihneď ho vyklopíme z formičiek.

Mohlo by vás zaujímať

Plnené orechy

Vianočné plnené orechy

25 minútSuroviny na vianočné plnené orechy: 250 g masla, 130 g práškového, cukru, 250 g hladkej múky, 130 g mletých orechov, 160 g práškového cukru, 160… Čítaj ďaľej

Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme cukor a orechy a vyšľaháme dohladka. Vždy svetlé a tmavé orechy zlepujeme krémom k sebe. Plnené orechy s čiernym kakaom podávame ku káve.

TIP: Čierne aj svetlé orechy pečieme spolu na jednom plechu, aby sme podľa svetlých rozpoznali, či je čierne cesto správne upečené.

Orechy uchovávame v chlade.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia331 kJ / 79 kcal2198 kJ / 525 kcal
Tuky5,55 g37,02 g
Sacharidy3,94 g26,28 g
Bielkoviny0,97 g6,48 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach