Dip z pečenej papriky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

4 lyžice majonézy, 100 g pečenej červenej papriky bez šupky (možno použiť sterilizovanú), šťavu z polky citróna, štipku cukru, štipku soli, čerstvo mleté korenie, trošku čerstvého tymiánu

Dip z pečenej papriky

Postup:

Papriku upečieme v trúbe domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do mixéra spolu s majonézou, šťavou z citróna a dobre rozmixujeme na jemnú pastu. Dochutíme soľou, štipkou cukru a korením. Na záver primiešame nasekaný tymián.

Tento univerzálny dip je vhodný k mäsám, grilovaným klobáskam a párkom, k pečivu a zelenine.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach