15 minút
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
4 lyžice tatárskej omáčky, 3 lyžice tekvicových semienok, 1 lyžicu svetlej sójovej pasty širo Miso, 1 lyžicu vínneho octu, 1 lyžicu svetlej sójovej omáčky, štipku cukru
Postup:
Tekvicové semienka veľmi pozvoľna a za stáleho miešania opražíme nasucho na panvici. Keď sú nafúknuté, necháme ich vychladnúť a dôkladne ich rozmrvíme na prášok (najlepšie v mažiari). V miske zmiešame tatársku omáčku, pastu Širo Miso, ocot, sójovú omáčku a tekvicové semienka. Dochutíme štipkou soli.
Táto cudzokrajná omáčka je vhodná k zelenine, ako aj ku grilovanej tak i dusenej, k pečivu, grilovanému chudému mäsu a rybe.