Marinovaný kurací špíz s vňaťovým zelerom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na marinovaný kurací špíz s vňaťovým zelerom( rozpočet na 4 porcie):

400 g kuracích pŕs, 100 g kečupu, mleté čierne korenie, 50 g medu, 200 g vňaťového zeleru, 200 g anglickej slaniny (je možné nahradiť klobásou na grilovanie), soľ, olej, 4 ks zemiakov so šupkou (väčšie), pažítka

Marinovaný kurací špíz s vňaťovým zelerom

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky, vňaťový zeler a slaninu nakrájame na väčšie kusy. Kúsky striedavo napichujeme na ihlu. Z kečupu Napoli, medu, mletého korenia a soli pripravíme marinádu, do ktorej naložíme špízy. Necháme odstáť. Špízy upečieme v zapekacej mise. Umyté zemiaky uvaríme vo vode do polomäkka, potom dopečieme v rúre.

Mohlo by vás zaujímať

Špíz zo šampiňónov a mäsa

45 minútSuroviny na špíz zo šampiňónov a mäsa: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup:… Čítaj ďaľej

Hotové zemiaky rozkrojíme na polovice a posypeme pokrájanou pažítkou. Podávame k pečenému marinovanému kuraciemu špízu s vňaťovým zelerom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach