Belgický tatarák so zemiakmi

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na belgický tatarák so zemiakmi:

  • 300 g pravej alebo falošnej hovädzej sviečkovej
  • 1 lyžica kapar
  • 3 – 4 malé nakladané uhorky Cornichon
  • 1 šalotka
  • 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 – 2 lyžice hobliniek parmezánu
  • 1 – 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, čerstvo mleté korenie

Omáčka:

  • 3 lyžice majonézy
  • 1 – 2 lyžice kvalitného kečupu
  • 2 – 3 lyžičky worchesterskej omáčky
  • pikantná omáčka – tabasco alebo chilli omáčka (množstvo podľa chuti)
  • soľ, čerstvo mleté korenie
  • ľubovoľná zelenina na šalát

zemiačky Wedges

tatarák so zemiakmi

Postup:

Mäso nameľte, prípadne „naškriabte“ nožom. Kapary aj uhorky nakrájajte na drobno, rovnako aj šalotku a petržlenovú vňať a všetko pridajte k mäsu. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou a korením a nakoniec vmiešajte hoblinky parmezánu. Tatarák vložte do chladničky a nechajte odležať.

Medzitým, čo sa tatarák chladí, pripravte v rúre zemiaky. Zemiaky Wedges rozložte v jednej vrstve na plech a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte do zlatista, 18 – 20 minút podľa návodu na obale.

Na prípravu omáčky zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. 1 – 2 lyžice hotovej omáčky vmiešajte do tataráku, zvyšok nechajte ako dip na namáčanie.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzie Stroganov

Stroganov z hovädzieho mäsa

Hovädzí Stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúcí z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Suroviny na Stroganov: 500 g hovädzej sviečkovice4 cibule2 lyžice oleja2 … Čítaj ďaľej

Z nachystanej zeleniny pripravíme šalátik.

Belgický tatarák podávajte s čerstvo upečenými zemiakmi, pikantnou omáčkou a zeleninovým šalátom.

Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach