Suroviny na belgický tatarák so zemiakmi:
- 300 g pravej alebo falošnej hovädzej sviečkovej
- 1 lyžica kapar
- 3 – 4 malé nakladané uhorky Cornichon
- 1 šalotka
- 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
- 1 – 2 lyžice hobliniek parmezánu
- 1 – 2 lyžice olivového oleja
- soľ, čerstvo mleté korenie
Omáčka:
- 3 lyžice majonézy
- 1 – 2 lyžice kvalitného kečupu
- 2 – 3 lyžičky worchesterskej omáčky
- pikantná omáčka – tabasco alebo chilli omáčka (množstvo podľa chuti)
- soľ, čerstvo mleté korenie
- ľubovoľná zelenina na šalát
zemiačky Wedges
Postup:
Mäso nameľte, prípadne „naškriabte“ nožom. Kapary aj uhorky nakrájajte na drobno, rovnako aj šalotku a petržlenovú vňať a všetko pridajte k mäsu. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou a korením a nakoniec vmiešajte hoblinky parmezánu. Tatarák vložte do chladničky a nechajte odležať.
Medzitým, čo sa tatarák chladí, pripravte v rúre zemiaky. Zemiaky Wedges rozložte v jednej vrstve na plech a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte do zlatista, 18 – 20 minút podľa návodu na obale.
Na prípravu omáčky zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. 1 – 2 lyžice hotovej omáčky vmiešajte do tataráku, zvyšok nechajte ako dip na namáčanie.
Mohlo by vás zaujímať
Z nachystanej zeleniny pripravíme šalátik.
Belgický tatarák podávajte s čerstvo upečenými zemiakmi, pikantnou omáčkou a zeleninovým šalátom.
Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen