Suroviny na 3 porcie:
600 g bravčovej panenky
2 PL Palma Orechového oleja
soľ, čierne mleté korenie
150 ml silného kuracieho vývaru
50 g vlašských orechov
1 PL hladkej múky
1 PL Palma Orechového oleja
Postup:
Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme orechový olej a mäso sprudka opečieme z každej strany. Keď je mäso opečené, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 – 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.
Do výpeku pridáme orechový olej a vmiešame múku. Zápražku potom zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým nemá omáčka želanú konzistenciu.
Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovými gnocchami.