Bravčová panenka s orechovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na 3 porcie:

600 g bravčovej panenky

2 PL Palma Orechového oleja

soľ, čierne mleté korenie

150 ml silného kuracieho vývaru

50 g vlašských orechov

1 PL hladkej múky

1 PL Palma Orechového oleja

Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Bravčová panenka s orechovou omáčkou

Postup:

Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme orechový olej a mäso sprudka opečieme z každej strany. Keď je mäso opečené, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 – 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.

Do výpeku pridáme orechový olej a vmiešame múku. Zápražku potom zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým nemá omáčka želanú konzistenciu.

Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovými gnocchami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach