Kotlovina

Doba prípravy 15 minútEnergia: 390 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota pokrmu: 1633 kJ/ 390 kcal

Suroviny ( rozpočet pre 8 osôb):

1 kg bravčových kotliet, 500 g morčacích rezňov, 350 g cibule, 80 ml oleja, 2 lyžičky červenej mletej papriky, 1 kg varenej fazule, 200 g čerstvej papriky, 150 ml bieleho vína, 3-4 strúčky cesnaku, 1 čili paprička, grilovacie korenie podľa vlastného výberu

Kotlovina

Postup:

Kotlety a morčacie rezne posypeme grilovacím korením podľa vlastného výberu a necháme marinovať asi jednu hodinu. Do hlbšej a väčšej panvice, v ktorej budeme pripravovať „kotlovinu“ nalejeme olej a dobre zohrejeme. Na horúcom oleji popražíme pripravené rezne. Pridáme mletú papriku a pokrájané čili a ihneď zalejeme vodou. Keď mäso zmäkne, odložíme ho na teplé miesto a do zvyšnej „šťavy“, v ktorej sa varilo mäso zamiešame nakrájanú čerstvú papriku, uvarenú fazuľu, nakrájaný cesnak a víno. Všetko dobre premiešame, podľa potreby podlejeme trochu vody a prevaríme. Potom mäso vrátime späť na panvicu. K hotovému mäsu podávame fazuľovú prílohu.

Malé rady:

Časť fazule pretlačíme vidličkou, aby sme dostali adekvátnu hustotu prílohy. Na prípravu „kotloviny“ sa používa špeciálna nádoba podobná veľkému hlbokému kovovému tanieru. Mäso sa zapeká na okrajoch nádoby. Toto jedlo môžeme pripraviť na rovnaký spôsob aj v zodpovedajúcej nádobe na sporáku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach