60 minút
Sviatočná panenka v lístkovom ceste – suroviny:
1 kg bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 150 g šampiňónov, 2 lyžice masla, 200 g mletého kuracieho alebo hovädzieho mäsa, 50 ml smotany, 1 lístkové cesto, 1 žĺtok
Postup:
Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na masle. Vychladnuté zmiešame s mletým mäsom a smotanou.
Mohlo by vás zaujímať
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme plnkou z mletého mäsa a šampiňónov, položíme naň sviečkovicu a opatrne stočíme. Povrch cesta potrieme žĺtkom a vo vyhriatej rúre na 200° C upečieme.