Sviatočná panenka v lístkovom ceste

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Sviatočná panenka v lístkovom ceste – suroviny:

1 kg bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 150 g šampiňónov, 2 lyžice masla, 200 g mletého kuracieho  alebo hovädzieho mäsa, 50 ml smotany, 1 lístkové cesto, 1 žĺtok

Postup:

Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na masle. Vychladnuté  zmiešame s mletým mäsom a smotanou.

Mohlo by vás zaujímať

Panenka v hubovej omáčke zabalená v kelovom liste

Panenka v hubovej omáčke zabalená v kelovom liste

60 minútPanenka v hubovej omáčke zabalená v kelovom liste – suroviny: 80 dg bravčovej panenky, soľ, čierne korenie, 40 g roztopeného masla, 160 g šampiňónov, 80… Čítaj ďaľej

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme plnkou z mletého mäsa a šampiňónov, položíme naň sviečkovicu a opatrne stočíme. Povrch cesta potrieme žĺtkom a vo vyhriatej rúre na 200° C upečieme.  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach