Burritos je tradičné mexické jedlo ktoré sa stalo obľúbenou súčasťou jedálnička ľudí po celom svete. Vykúšali ste ho? Ponúkame vám recept na skvelé domáce burritos s čiernou fazuľou a avokádom.
Suroviny na burritos s čiernou fazuľou a avokádom:
½ hrnčeka suchej čiernej fazule (alebo 1 konzerva čiernej fazule), ½ hrnčeka suchej hnedej ryže, 4 tortilly, 1 malá cibuľa, 1 stredne veľké avokádo, ¼ hrnčeka konzervovanej alebo mrazenej kukurice, 2 lyžice čerstvého koriandra, 2 čerstvé zelené chilli papričky, ¼ lyžičky soli, ½ lyžičky čierneho korenia, ½ hrnčeka strúhaného syra (kravský polotvrdý syr), ½ hrnčeka paradajkovej salsy, ½ hrnčeka nakrájaných šalátových listov
Postup:
Fazuľu na noc namočte. Jeden a pol hrnčeka vody priveďte do varu. Pridajte fazuľu, prikryte a varte 5 minút. Znížte teplotu a varte asi hodinu. Vodu zlejte. Na ryžu priveďte do varu 1 a pol hrnčeka vody. Pridajte ryžu a varte 5 minút. Znížte teplotu a varte ďalších 30 minút. Vodu zlejte. Rozohrejte rúru na 180°C. Umiestnite tortilly v prikrytej nádobe do rúry na 5 až 10 minút. Olúpte cibuľu a avokádo a nakrájajte na malé kúsky. Odstráňte stonky z koriandra a hrubo nasekajte listy.
Mohlo by vás zaujímať
Nahrubo nakrájajte šalát. Dobre premiešajte fazuľu, ryžu, cibuľu, kukuricu, koriander, šalát a zelené chilli papričky. Vyberte z rúry tortilly a dajte do stredu každej pol hrnčeka zmesi. Navrch dajte avokádo, 2 lyžice strúhaného syra a 1 lyžicu salsy. Tortilly zarolujte a burritos s čiernou fazuľou a avokádom podávajte.