Suroviny ( suroviny na 6 špízov ):
2 x 200 g hovädzie steaky z roštenky, cca 12 cherry paradajok, 2 väčšie červené cibule, viazanička petržlenovej vňate, 1 dcl oleja Raciol + na potretie mäsa, 0,3 dcl bieleho vínneho octu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 jarná cibuľka, 1 čili paprička
Postup:
Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky.
Pred grilovaním namočíme špajdle do vody, aby sa nespálili a potom na ne striedavo napicháme kúsky mäsa, paradajok a cibule. Špízy osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany približne 2 – 3 minúty. Ak máte radi prepečené mäso, nechajte ich grilovať dlhšie.
Cesnak a petržlen nahrubo nasekáme. Pridáme olej, ocot a rozmixujeme na hladkú salsu.
Upečené špízy potrieme salsou, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a podávame.