Hovädzie špízy so zelenou salsou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny ( suroviny na 6 špízov ):

2 x 200 g hovädzie steaky z roštenky, cca 12 cherry paradajok, 2 väčšie červené cibule, viazanička petržlenovej vňate, 1 dcl oleja Raciol + na potretie mäsa, 0,3 dcl bieleho vínneho octu, 1 strúčik cesnaku, soľ,  mleté čierne korenie, 1 jarná cibuľka, 1 čili paprička

 Hovädzie špízy

Postup:

Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky.

Pred grilovaním namočíme špajdle do vody, aby sa nespálili a potom na ne striedavo napicháme kúsky mäsa, paradajok a cibule. Špízy osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany približne 2 – 3 minúty. Ak máte radi prepečené mäso, nechajte ich grilovať dlhšie.

Cesnak a petržlen nahrubo nasekáme. Pridáme olej, ocot a rozmixujeme na hladkú salsu.

Upečené špízy potrieme salsou, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou, čili a podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach