Marocká dusená hovädzina so sladkými zemiakmi, cícerom a sušeným ovocím

Doba prípravy 100 minútEnergia: 330 kcal.Náročnosť

v jednej porcii: 330 kcal (1353 kJ), 18 g bielkovín, 37 g sacharidov, 12 g tukov, 4 g nasýtených tukov, 48 mg cholesterolu, 5 g vlákniny, 812 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet na 6 porcii):

1 lyžica rastlinného oleja 500 g hovädzieho steaku, pokrájaného na kocky,1  cibuľa, posekaná nadrobno, 4 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky mletého ďumbiera, 1/2 lyžičky škorice, 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška, 1/2 lyžičky mletej kurkumy, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 šálky posekaných sušených marhúľ, 1/4 šálky zlatých alebo tmavých hrozienok, 2  sladké zemiaky, ošúpané a pokrájané na kúsky, 3  šálky nízkotučného kuracieho vývaru, 1 konzerva (asi 450 g) cíceru, prepláchnutého a odkvapkaného, pokrájaná zelená časť Šalotky, tenké pásiky pomarančovej kôry

Marocká dusená hovädzina

Postup:

Vo veľkej teflónovej panvici alebo kastróle, na stredne silnom ohni, rozohrejeme olej. Po dávkach vkladáme mäso a opekáme zo všetkých strán dohneda, asi 3 až 4 minúty. Vyberáme ho na tanier. Vložíme cibuľu a pražíme 5 minút domäkka. Ak treba, prilejeme 1 lyžicu vody, aby sa nepripálila. Pridáme cesnak, ďumbier, škoricu, muškátový oriešok, kurkumu, soľ a mleté čierne korenie. Pražíme 1 minútu a pridáme marhule, hrozienka, zemiaky, odložené mäso a vývar. Prikryjeme a dusíme na slabom ohni asi 1 1/2 hodiny, kým mäso nie je celkom mäkké. Primiešame cícer a dôkladne prehrejeme. Ozdobíme šalotkou a pomarančovou kôrou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach