Ružičkový kel s hovädzím mäsom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na ružičkový kel s hovädzím mäsom:

400 g ružičkového kelu, 400 g hovädzieho mäsa, 1 pór, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 2 cibule, 1 bobkový list, 2 klinčeky, olej na vyprážanie, muškátový oriešok, soľ a korenie

Postup:

Jednu cibuľu prešpikujeme bobkovým listom a klinčekmi. Umyjeme, očistíme a nakrájame pór, zeler a mrkvu a spoločne s mäsom a pripravenou cibuľou vložíme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, osolíme a okoreníme a prikryté varíme asi hodinu. Kapusty očistíme, krížom narežeme a sparíme, pokrájame druhú cibuľu a spoločne s kapusty krátko osmažíme. 

Mohlo by vás zaujímať

Ružičkový kel

Na živiny bohatá, pritom diétna zelenina, pôsobí podporne pre našu imunitu a zlepšuje nám kondíciu. Ak máte problémy so zažívaním, ružičkový kel vďaka vysokému obsahu vlákniny… Čítaj ďaľej

Prilejeme šálku vývaru z mäsa a pod pokrievkou dusíme 10 minút, dosolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Podávame s mäsom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach