Burritos s kuracím mäsom

Doba prípravy 15 minútEnergia: 554 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota pokrmu: 2316 kJ / 554kcal

Suroviny (rozpočet pre 4-6 osôb):

8 – 10 tortíl, 600 g kuracích rezňov, 200 g cibule, 300 g čerstvých paradajok, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2 strúčky cesnaku, 100 – 150 ml paradajkového pretlaku, 50 ml olivového oleja, 30 g zelerovej vňate, 50 g čerstvej zelenej papriky, 150 g mozzarelly

Omáčka na tortilly: 100 ml paradajkového pretlaku, 100 – 150 ml kečupu, 1 lyžica olivového oleja, trochu oregana

Burritos

Postup:

Kuracie rezne a čerstvé paradajky nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Na 30 ml olivového oleja rýchlo popražíme cibuľu a nakrájanú zelerovú vňať. Pridáme pripravené kuracie rezne a paradajky. Všetko spolu krátko popražíme a potom dusíme, pri občasnom zalievaní vodou asi 20 min. Pred koncom dusenia primiešame paradajkový pretlak, nasekaný cesnak a petržlen. Zelenú papriku nakrájame na kocky, krátko popražíme na troche oleja a pridáme k dusenému mäsu. Tortilly zohrejeme v mikrovlnej alebo obyčajnej rúre. Na každú zahriatu tortillu dáme 1-2 lyžice pripravenej plnky, okraje tortilly zvinieme a potom zrolujeme. Plnené tortilly opečieme na panvici na zvyšnom oleji zo všetkých strán. Na tortilly položíme plátky nakrájanej mozzarelly, panvicu prikryjeme, odstavíme a necháme prikryté stáť asi 4 minúty.
Paradajkový pretlak zmiešame s kečupom, olivovým olejom, oreganom a krátko povaríme. Pripravené tortilly podávame s pikantnou paradajkovou omáčkou.

Malé rady: plnené tortilly opečieme na panvici tesne pred podávaním.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach