Kuracie mäsko v marináde

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na Kuracie mäsko v marináde:

10 kusov kuracích pŕs, 500 g červenej cibule, 2 kg nových zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 1 zväzok čerstvého oregana

Na marinádu: 2 dcl jablkového octu, korenie Achote, 3 dl pomarančovej šťavy, 2 dl slnečnicového oleja, soľ, čierne korenie. Chuť marinády môžeme zjemniť pridaním trošky agávového sirupu.

Kuracie mäsko v marináde

Postup:

Očistené a na menšie kusy nakrájané kuracie prsia vložíme asi na 1 hodinu do marinády. Medzitým umyjeme zemiaky a nakrájame ich na štvrtinky alebo – ak sú menšie – na polovičky, zmiešame s cibuľou nakrájanou na mesiačiky, pokvapkáme olejom, pridáme mäso aj s marinádou, dobre premiešame a spolu upečieme. Kuracie mäsko v marináde podávame so šalátom.

Autor: Marek Mráz

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach