Morčacie prsia na zeleno

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny na morčacie prsia na zeleno (rozpočet na štyri porcie):

800 g morčacích pŕs, 50 g švarcvaldskej šunky (prosciutto), 4 ks plátkového syra, 400 g čerstvých špenátových listov, soľ, mleté čierne korenie, olej, hladká múka, muškátový kvet

Morčacie prsia Nazeleno

Postup:

Umyté a odblanené prsia narežeme na rezne, opatrne naklepeme a ochutíme. Na rezne kladieme plátky šunky, syra a zabarené špenátové listy. Špenát posolíme a ochutíme štipkou muškátového kvetu. Rezne preložíme, prepichneme špajlou, z oboch strán ešte ochutíme a jemne obalíme v malom množstve hladkej múky. V horúcom oleji rezne smažíme do zlatista. Pred podávaním špajle vytiahneme a rezne priečne rozkrojíme. Mäso prelejeme lyžicou výpeku. Morčacie prsia Nazeleno podávame s ochutenou ryžou, alebo na rôzny spôsob upravenými zemiakmi.

Príprava asi 70 minút

11.00 h Umyté prsia nakrájame na rezne, naklepeme, ochutíme.
11.15 h
Na pripravené rezne ukladáme šunku, syr, špenátové listy.
11.25 h
Naplnené rezne preložíme, kraje upevníme špajlou.
11.35 h
Rezne ochutíme a z oboch strán jemne obalíme v múke.
11.45 h
Na horúcom oleji rezne z oboch strán opečieme do zlatista.
12.10 h
Po opečení rezne priečne prekrojíme a podávame.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach