Plnené husacie prsia

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny:

1 husacie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička ostrej horčice, 1 žemľa, 1/8 l smotany, 200 g teľacej pečene, 1 cibuľa, 1 lyžica masla, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate.
Na omáčku: 1/8 l kyslej smotany, 1/8 l bieleho vína

Plnené husacie prsia

Postup:

Vykostené husacie prsíčka potrieme soľou, korením a horčicou. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme do smotany. Pečeň a očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a asi 3 minúty opekáme na horúcom masle. Zo žemle vytlačíme prebytočnú smotanu, pridáme petržlenovú vňať, trošku soli a čierneho korenia a všetko dobre prepracujeme. Husacie prsia touto zmesou naplníme a previažeme niťou. Plnené prsíčka pečieme v ohňovzdornej miske uprostred rúry. Počas pečenia ich občas polievame bielym vínom. Z upečených prsíčiek odstránime niť, ktorou sme ich zviazali. Výpek povaríme s kyslou smotanou na platni. Miešame, kým omačka trochu nezhustne. Posolíme a dochutíme čiernym korením.

Podávame s dusenou červenou kapustou s jablkami, zemiakovými kroketami a silným červeným vínom.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach