Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
800 morčacích pŕs, 50 g švarcvaldskej šunky (prosciutto), 4 ks plátkového syra, 400 g čerstvých špenátových listov, soľ, mleté čierne korenie, olej, hladká múka, muškátový kvet
Postup:
Umyté a odblanené prsia narežeme na rezne, opatrne naklepeme a ochutíme. Na rezne kladieme plátky šunky, syra a zabarené špenátové listy. Špenát posolíme a ochutíme štipkou muškátového kvetu. Rezne preložíme, prepichneme špajlou, z oboch strán ešte ochutíme a jemne obalíme v malom množstve hladkej múky. V horúcom oleji rezne smažíme do zlatista. Pred podávaním špajle vytiahneme a rezne priečne rozkrojíme. Mäso prelejeme lyžicou výpeku a podávame s ochutenou ryžou, alebo na rôzny spôsob upravenými zemiakmi.
Príprava asi 70 minút
11.00 h Umyté prsia nakrájame na rezne, naklepeme, ochutíme
11.15 h Na pripravené rezne ukladáme šunku, syr, špenátové listy
11.25 h Naplnené rezne preložíme, kraje upevníme špajlou
11.35 h Rezne ochutíme a z oboch strán jemne obalíme v múke
11.45 h Na horúcom oleji rezne z oboch strán opečieme do zlatista
12.10 h Po opečení rezne priečne prekrojíme a podávame
Ešte jedna rada k Pochúťkovým morčacím prsiam nazeleno:
pre zjednodušenie prípravy môžete použiť aj listový mrazený špenát, kvalitnú šunku môže nahradiť aj obyčajná