Pochúťkové morčacie prsia nazeleno

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

800 morčacích pŕs, 50 g švarcvaldskej šunky (prosciutto), 4 ks plátkového syra, 400 g čerstvých špenátových listov, soľ, mleté čierne korenie, olej, hladká múka, muškátový kvet

Pochúťkové morčacie prsia nazeleno

Postup:

Umyté a odblanené prsia narežeme na rezne, opatrne naklepeme a ochutíme. Na rezne kladieme plátky šunky, syra a zabarené špenátové listy. Špenát posolíme a ochutíme štipkou muškátového kvetu. Rezne preložíme, prepichneme špajlou, z oboch strán ešte ochutíme a jemne obalíme v malom množstve hladkej múky. V horúcom oleji rezne smažíme do zlatista. Pred podávaním špajle vytiahneme a rezne priečne rozkrojíme. Mäso prelejeme lyžicou výpeku a podávame s ochutenou ryžou, alebo na rôzny spôsob upravenými zemiakmi.

Príprava asi 70 minút

11.00 h Umyté prsia nakrájame na rezne, naklepeme, ochutíme  

11.15 h Na pripravené rezne ukladáme šunku, syr, špenátové listy  

11.25 h Naplnené rezne preložíme, kraje upevníme špajlou
    
11.35 h Rezne ochutíme a z oboch strán jemne obalíme v múke

11.45 h Na horúcom oleji rezne z oboch strán opečieme do zlatista

12.10 h Po opečení rezne priečne prekrojíme a podávame

Ešte jedna rada k Pochúťkovým morčacím prsiam nazeleno:

pre zjednodušenie prípravy môžete použiť aj listový mrazený špenát, kvalitnú šunku môže nahradiť aj obyčajná

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach