Veľkonočná kuracia roláda – suroviny:
1 väčšie kurča, 100 g Oravskej slaniny, 150 g šunky, 3 vajcia, 2 balíčky plátkov taveného syra, zelený hrášok v konzerve, 1 červená paprika alebo sterilizovaná kápia, vegeta, mleté čierne korenie, maslo, soľ, petržlenovú vňať
Postup:
Kurča opatrne vykostíme, tak, aby sme čo najmenej porušili kožu a mäso rozložíme ako plát kožou dolu. Posolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na plátky, a rozložíme na kuracie mäso. Na to pokladieme plátky šunky a syra. Z vajec upražíme na masle redšiu praženicu, zamiešame hrášok a na rezance nakrájanú kapiu, a praženicu natrieme do stredu kuracieho plátu. Posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou, opatrne zvinieme a roládu zaviažeme niťou.
Mohlo by vás zaujímať
Položíme na vymastený pekáč, na vrch pokladieme kúsky masla a dáme piecť. Podľa potreby podlejeme troškou horúcej vody alebo vývarom. Počas pečenia roládu viackrát obraciame a polievame výpekom. Mäkké mäso vyberieme, odstránime nite a pokrájame na plátky. Veľkonočná kuracia roláda plnená syrom je hotová. Podávame ju so zemiakmi alebo ryžou a zeleninovou oblohou