Suroviny na filety z tilapie v cuketovej kruste (rozpočet na 5 porcií):
filety z tilapie Exkluziv Radoma od Ryby Žilina (700 g), 2 cukety, 2 vajcia, solamyl, petržlenovú vňať, 3 strúčiky cesnaku, dve cibule, cestoviny penne (500 g), cherry paradajky (100 g), bazalku, olivový olej, soľ a korenie
Postup:
Rybu z obidvoch strán osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a necháme 5 minút odstáť. Cuketovú krustu pripravíme zo zmesi nastrúhanej cukety, petržlenovej vňate, najemno nakrájanej cibule, cesnaku, vajíčok a solamylu. Osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici vytvarujeme cuketové placky a pečieme ich spolu s rybou. Tilapiu s plackou spojíme a pečieme najskôr zo strany ryby a potom krusty. Stiahneme teplotu a necháme dopiecť dozlatista. Rybu podávame s cestovinami penne v paradajkovo-bazalkovej omáčke. Na olivovom oleji podusíme cherry paradajky, pridáme najemno nasekaný cesnak, čerstvú bazalku, osolíme a okoreníme. Hotovú zmes zmiešame s cestovinami a na tanieri dozdobíme bazalkou a citrónom.
Mohlo by vás zaujímať
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk