Vyskúšajte tento skvelý recept a pripravte si grilovaný losos s citrusovým šalátom.
Suroviny na grilovaný losos s citrusovým šalátom ( rozpočet na 4 porcie ):
filety z ružového lososa bez kože Radoma od Ryby Žilina (4 ks), 1 PL olivového oleja, 4 pomaranče, 2 grepy, hrsť listov z čerstvej mäty, hrsť listov medovky, 2 PL balzamikového octu, hrsť pražených pistácií (môžu byť aj solené), 2 PL lúpaných konopných semiačok, soľ
Postup:
Pomaranče a grepy zbavíme kože a šupky. Pistácie vyberieme zo škrupiniek a nasekáme na menšie kúsky. Na grilovacej panvici rozpálime olivový olej. Lososa osolíme z každej strany a následne mäso grilujeme, až kým filety jemne nezozlatnú (cca 4 min. z každej strany). Pomaranč a grep posypeme lístkami byliniek a pistáciami. potom pokvapkáme balzamikovým octom a doplníme o konopné semienka.
Mohlo by vás zaujímať
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk
Za prípravu receptu “ Grilovaný losos s citrusovým šalátom “ ďakujeme blogu www.dorasart.blogspot.sk