Suroviny:
filety zo zubáča Radoma od Ryba Žilina, tenké plátky slaninky, šampiňóny, cherry paradajky, hrsť pistácií, maslo, soľ, korenie, limetku a bazalku
Postup:
Základom celého receptu je kvalitná ryba, ktorú necháme aspoň dve hodiny rozmraziť pri izbovej teplote a následne opláchneme vo vlažnej vode. Usušenú rybu v suchej, čistej utierke nasolíme, okoreníme a pokvapkáme limetkou. Takto pripravené filety zabalíme do plátkov slaninky a grilujeme na panvici s troškou masla z každej strany tak, aby mala slanina chrumkavú kôrku a chute ryby a slaniny sa navzájom prepojili. Postupne na panvicu pridáme všetky ostatné ingrediencie, najprv na plátky nakrájané šampiňóny a pistácie a ako posledné cherry paradajky. Hotové jedlo podávame na opečenom chlebíku s kúskom čerstvej bazalky.
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.recepty-s-anabelou.blogspot.sk