Pstruh obalený šunkou – Trucha a la Navarra

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Pstruh obalený šunkou – Trucha a la Navarra je chutná varianta pečenej ryby. Vyskúšajte!

Pstruh obalený šunkou – Trucha a la Navarra – suroviny:

4 očistené pstruhy, 4 tenké plátky šunky Serrano, nebielená múka na obalenie, olivový olej na vyprážanie, soľ, 1 citrón na ozdobu

Postup:

Skontrolujte, či sú vnútornosti z pstruha odstránené. Opláchnite pstruha zvnútra aj zvonku, potom utrite dosucha. Dajte 1 plátok šunky Serrano do každého pstruha a zatvorte pomocou špáradla, aby šunka nemohla vypadnúť. Nalejte olej do veľkej panvice a dajte na strednú až strednevysokú teplotu. Dajte múku na veľký tanier.

Mohlo by vás zaujímať

Pečený pstruh na masle

Pečený pstruh na masle s hráškovým pyré

30 minútTáto rybacia klasika jednoducho nadchne aj toho, kto so sladkovodnými rybami ešte len začína. A je to aj skvelý spôsob, ako naučiť deti jesť zdravo a do… Čítaj ďaľej

Osoľte na vonkajšej strane každého pstruha. Potom opatrne obaľte pstruha v múke z oboch strán. Keď je olej dosť horúci, opečte pstruha z oboch strán. Dávajte pozor, aby pstruhy zostali vcelku. Vyberte z panvice a podávajte s plátkom citróna. Pstruh – Trucha a la Navarra je hotový, môžete ho podávať.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach