Zubáč v zelerovej omáčke

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

filety zo zubáča Radoma od Ryby Žilina (400 g), veľké zemiaky (4 ks), čerstvý kôpor, rozmarín, zeler (1/3 buľvy), cibuľa (1 ks), cesnak (1 hl.), smotana na varenie (100 ml), suché biele víno (1,5 dcl), maslo, olivový olej, citrónová šťava, mleté čierne korenie a soľ

Zubáč v zelerovej omáčke

Postup:

Najskôr narežeme zemiaky na tenké plátky (približne do dvoch tretín) a do zárezov vložíme tenké plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme a dáme piecť s vetvičkou rozmarínu do rúry na 180°C cca 50 min. Pred dokončením rozpustíme na vrchu plátok masla. Medzitým si na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, tri strúčiky cesnaku a nakrájaný zeler. Dochutíme soľou a po cca 5 min. restovania podlejeme bielym vínom. Po odparení vína zeleninu podlejeme vriacou vodou a po 15 min. dusenia pridáme smotanu na varenie. Následne zmes rozmixujeme, dochutíme citrónovou šťavou, trochou masla a nasekaným kôprom. Na záver pripravíme filety zubáča, ktoré po rozmrazení osolíme, okoreníme a orestujeme z oboch strán na masle s olivovým olejom.

 

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

 

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.svarechou.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach