Začiatok týždňa dá vždy zabrať, preto sa aj náležite odmeňte. A nielen seba, ale aj svojho partnera. A viete čo? Pozvite k sebe aj pár priateľov. Grilovanému steaku s maslom a zeleným korením, podávaným s chrumkavými hranolkami. Pri dobrom jedle a v spoločnosti svojich blízkych sa najlepšie odreagujete a dozviete sa novinky z ich pondelka 🙂
Suroviny na grilovaný steak s hranolkami:
1 balenie hranoliek, 4x175g hovädzie steaky, 1 lyžica repkového oleja, 60 g masla, 3 lyžice marinovaného zeleného korenia, soľ, citrón, hlávkový šalát, čerstvý špenát, zelená fazuľka
Postup:
Hranolky upečieme v rúre podľa návodu na prípravu uvedenom na obale. Počas pečenia hranoliek si pripravíme maslo s korením. K maslu pridáme soľ a zľahka podrvené zrnká korenia, pomiešame, vytvarujeme rolku, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky. Steak jemne posolíme a opečieme na grile alebo grilovacej panvici na silnom ohni 3-4 minúty z každej strany. Na každý steak položíme hrubý plátok ochuteného masla a podávame s hranolkami.