Zemiakové šúľance s karamelovým jabĺčkom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Zemiakové šúľance sú tradičným sladkým pokrmom, na ktorom si pochutnávajú už mnohé generácie. Tú správnu chuť tohto skutočne sýteho jedla vyčaruje tradičná posýpka z maku alebo orechov, masla a cukru. Okrem týchto tradičných ingrediencií existuje aj posýpka zo strúhanky alebo tvarohu. Existujú aj verzie zemiakových šúľancov na slano. Napríklad s bryndzou a slaninkou alebo s kyslou kapustou.

Suroviny na zemiakové šúľance s karamelovým jabĺčkom:

700 g zemiaky, 400 g hrubá múka, 1ks vajce, soľ, 300 g cukor, 6 dcl sladká smotana, jablko, 100 g lieskové oriešky, mäta

Zemiakové šúľance

Postup:

Uvarené, vychladnuté, očistené zemiaky nastrúhame, zmiešame s vajcom, hrubou múkou, vypracujeme cesto, tvarujeme šúľance a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení scedíme, nepremývame.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohové šúľance s makom

Tvarohové šúľance s makom

30 minútTvarohové šúľance s makom sú mojim obľúbeným jedlom, aj keď ho nepripravujem veľmi často. Suroviny na tvarohové šúľance s makom: Na cesto potrebujeme: 230 g mäkkého… Čítaj ďaľej

Cukor si upravíme na karamel, zalejeme sladkou smotanou a varíme do potrebnej hustoty. Uvarené šúľance zmiešame s nakrájaným, očisteným jabĺčkom, pripraveným karamelom  a spolu krátko prehrejeme a posypeme nasekanými orechmi.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach