Suroviny na vanilkový punč ( počet porcií 6 à 200 ml) :
Na nápoj:1 balíček Zlatého klasu (40 g), 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 l mlieka, 1 vanilkový struk „Bourbon“, 100 ml rumu
Na ozdobenie: 250 ml šľahačka, 1 balíček škoricového cukru, asi 20 ks sušených brusníc
Ešte potrebujeme: špáradlá
Postup:
Na prípravu nápoja zmiešame zlatý klas s cukrom, vanilkovým cukrom a 1/3 mlieka. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, vyškrabeme z neho dužinu a zamiešame do pudingovej zmesi. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnčeka a privedieme do varu, vmiešame pripravenú pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Pridáme rum a už nevaríme.
Mohlo by vás zaujímať
Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Vanilkový punč nalejeme do predhriatych šálok alebo pohárov. Ozdobíme kopčekom šľahačky a posypeme škoricovým cukrom. Na špáradlo napichneme brusnice a položíme na okraj pohára.
Mohlo by vás zaujímať