20 minút
Toast s rukolou a kozím syrom – suroviny:
Dressing: 100 g smotany, 20 g dijonskej horčice, 20 g medu, soľ, mleté korenie
Rukolový šalát: 80 g rukoly, 30 g nakrájaných sušených paradajok, pár kvapiek citrónovej štavy, 5 g olivový olej
Ďalšie suroviny: 160 g kozieho syra, 8 toastových chlebov (plátkov)
Postup:
Ogrilované toasty potrieme dressingom a medzi každé dva vložíme šalát z rukoly Kozí syr narežeme na plátky a sprudka ogrilujeme na oboch stranách (cca 10 sekúnd z každej strany). Po ogrilovaní syr položíme na rukolu medzi toasty, pritlačíme prepichneme špáradlami a rozrežeme na 2 kusy.
K receptu sa výborne hodí extra suchý sekt, ktorý zvýrazní chuť rukoly a syra.
Mohlo by vás zaujímať
Mohlo by vás zaujímať