20 minút
Suroviny:
2 parenice údené alebo neúdené, 20 g masla, 1 šalotka, 1 strúčik cesnaku, 2 šalátové uhorky, 120 g kuracích pŕs pokrájaných veľmi nadrobno, 1 ČL karí korenia, soľ a mleté čierne korenie, kúsok červenej papriky pokrájanej na kocôčky, 1 PL koriandrových lístkov pokrájaných nahrubo
Postup:
Uhorku pokrájame na asi 7-8 cm kúsky, vydlabeme ich čajovou lyžičkou tak, aby zostalo dno o hrúbke asi 1 cm. Cesnak a cibuľu opečieme na panvici na masle, okoreníme, osolíme, pridáme kuracie mäso, karí a opekáme za stáleho miešania asi 8-10 minút. Necháme vychladnúť a premiešame s koriandrovými lístkami. Do vydlabanej uhorky vložíme kúsok parenice, aby pokryla vnútro priemeru uhorky a plníme zmesou s kuracím mäsom. Posypeme paprikou.
Liptov