Cibuľové chutney s balzamikom

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na cibuľové chutney:

1 kg červenej cibule, 160 g kryštálového cukru, 100 ml červeného vína, 100 ml balzamikového octu, 1 PL oleja, bobkový list, soľ, chlieb

Cibuľové chutney

Postup:

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska. Vo väčšej panvici na rozohriatom oleji speníme cibuľu . Potom pridáme cukor, víno, ocot a bobkový list. Na strednom plameni dusíme asi 20 minút. Zmes ochutíme soľou, necháme vychladnúť a rozdelíme do vopred pripravených misiek.

Mohlo by vás zaujímať

Chutney z marhúľ

15 minútSuroviny na chutney z marhúľ: 400 g broskýň (čistá hmotnosť), 300 g marhúľ (čistá hmotnosť), 1 balenie Želírovacieho cukru 2:1, 175 ml bieleho vínneho octu… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach