Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi – suroviny:

korbáčiky, 150 g kuracích pŕs, 350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové), 70 g kuracích pečienok, 1 ČL posekaného tymiánu, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 100 g na plátky na krájaného vareného bôčika, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL ostrej mletej, paprikovej pasty, soľ a korenie

Hydinová paštéta

Postup:

Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika.

Mohlo by vás zaujímať

Paštéta obalená v sezame

Paštéta obalená v sezame

15 minútPaštéta obalená v sezame – suroviny: pečenový syr s brusnicam, sezamové zrniečka, 2 pomaranče, 1 pl kryštálového cukru, 100 ml omáčky sweet and chilli Postup: Očistený… Čítaj ďaľej

V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Hydinová paštéta je hotová. Prajeme dobrú liptovskú chuť!

www.nasliptov.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach