Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi – suroviny:
korbáčiky, 150 g kuracích pŕs, 350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové), 70 g kuracích pečienok, 1 ČL posekaného tymiánu, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 100 g na plátky na krájaného vareného bôčika, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL ostrej mletej, paprikovej pasty, soľ a korenie
Postup:
Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika.
Mohlo by vás zaujímať
V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Hydinová paštéta je hotová. Prajeme dobrú liptovskú chuť!