15 minútEnergia: 410 kcal.
Liptovská nátierka – suroviny:
250 g netučného tvarohu, 100 g masla, 75g slaného pikantného tvrdého syra, 1/8 l smotany, 1 lyžička horčice, 1 lyžička nasekaných kapár, 4 lyžice nadrobno nakrájanej cibule, 2 lyžice mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Tvaroh, maslo, nastrúhaný syr a smotanu vymiešame do hladkej masy. Krém dochutíme korením podľa predpisu, osolíme a necháme odležať. Hotovú nátierku upravíme a posypeme mletou červenou paprikou. Podľa chuti môžeme povrch posypať väčším množstvom nakrájanej cibuľky, kapár a pažítky, prípadne ozdobiť petržlenovou vňaťou. Liptovská nátierka sa môže podávať.
1 porcia: 1715 kJ/ 410kcal