Šampiňónový krém

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na šampiňónový krém:

200 g šampiňónov, 50 g masla, 800 ml vody, 30 g maizeny, 100 ml smotany soľ, biele korenie, 1 ks červenej cibuľky, toastový chlieb alebo opečená bageta

Postup:

Šampiňóny prudko, ale krátko orestujeme na masle. Zalejeme vodou a varíme asi 5 minút. Ochutíme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troške chladnej vody. Pokvapkáme smotanou, ochutíme soľou a bielym korením.

Mohlo by vás zaujímať

Hubová paštéta

30 minútHubová paštéta – suroviny: 4 PL masla 1 cibuľa 4 strúčiky cesnaku 300 g hnedých šampiňónov alebo iných húb 1 hruška alebo jablko 2 vetvičky… Čítaj ďaľej

Podávame s jemnými toastmi alebo opečenou bagetou, ozdobené červenou cibuľkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach