20 minút
Suroviny na šalát z ružičkového kelu:
1 veľká cibuľa, 100 g oravskej slaniny nakrájanej na plátky, 400 g ružičkového kelu, 200 ml zeleninového vývaru, 1 čajová lyžička octu, 1 čajová lyžička horčice, ½ čajovej lyžičky soli, medzi prsty mletého čierneho korenia
Postup:
Ružičky kelu pri stonke narežeme na kríž a uvaríme asi 10 minút v zeleninovom vývare. Kel povyberáme na sito, aby odkvapkal. Vývar neskôr použijeme na výrobu dresingu. Na suchej panvici opečieme slaninu. Keď začne púšťať šťavu, vsypeme na polkolieska nakrájanú cibuľu a opečieme ju do sklovita. Pridáme vývar premiešaný s horčicou a koreninami. Dobre premiešame a prehrejeme. Pridáme kel. Podávame so sendvičom ako ľahký obed.