Džem z miešaného ovocia

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1150 g miešaného ovocia (čistá hmotnosť) – napr. marhule, jahody, maliny, 600 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 1-2 KL kyseliny citrónovej

Džem z miešaného ovocia

Postup:

Ovocie umyjeme, odstopkujeme, odkôstkujeme a pokrájame na malé kúsky alebo roztlačíme. Ovocie odvážime tak, aby sme spolu mali 1150 g. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca so širokým dnom. Cukor rozmiešame s ovocím a kyselinou citrónovou. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, povaríme asi 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach