Hruškový džem

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

1 kg hrušiek, 800 g cukru Korunného želírovacieho 2:1,  pektogel, 1/8 l vody, niekoľko klinčekov

Hruškový džem

 

Postup:

Hrušky umyjeme, osušíme, rozštvrtíme a zbavíme jadierok. Nakrájame ich na plátky. Šupky necháme! Plátky varíme vo vode tak dlho, až sa takmer rozpadnú. Potom zmes prepasírujeme cez jemné sitko, pridáme Korunný cukor želírovací 2:1, klinček a všetko varíme 4 – 8 minút. Keď máme pocit, že už je hmota uvarená, kvapneme z nej malú vzorku na suchý a studený tanier. Ak stuhne hneď, marmeláda je hotová. V prípade, že nie, varíme ju ďalej a skúšku zopakujeme. Po dovarení vyberieme korenie, horúcu marmeládu plníme do pohárov a ihneď uzavrieme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach