Jahodový džem s pomarančom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

600 g umytých a očistených jahôd, 400 ml 100 % pomarančovej šťavy, 1 balenie Korunného želírovacieho cukru 2:1

Jahodový džem s pomarančom

Postup:

Pripravené jahody roztlačíme a zmiešame v hrnci s pomarančovou šťavou a želírovacím cukrom. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 5 minút povaríme. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach