Cviklový hummus

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na cviklový hummus:

3 stredne veľké cvikly, 1 pohár namočených kešu orieškov, 1 pohár naklíčeného cíceru, 100 g tahini ( sezamová pasta ), 1 limetka, 1-2 strúčiky cesnaku, štipka Kajanského korenia, čerstvo namleté čierne korenie,  himalájska soľ, panenský olivový olej, 1 čl rímskej rasce

Cviklovy hummus

Postup:

Cviklu očistíme a spolu s naklíčeným cícerom ( stačí namočiť do vody na 12 hodín ), namočenými kešu orieškami a cesnakovými strukmi dáme do food procesoru a zmixujeme do hladkej hmoty. Pridáme ostatné suroviny a koreniny a všetko dobre ešte zmiešame. Podávame spolu s pokrájanou zeleninou ako napríklad mrkva, stonkový zeler, cukina alebo s ľanovými krekrami.

Mohlo by vás zaujímať

hummus z cícera a červenej repy

Hummus z cícera a červenej repy

15 minútSuroviny na hummus z cícera a červenej repy: 400 g vareného bio cícera, 200 g červenej repy, 1 citrón, 3 strúčiky cesnaku, 50 g sezamovej pasty… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach