25 minút
Suroviny na cviklový hummus:
3 stredne veľké cvikly, 1 pohár namočených kešu orieškov, 1 pohár naklíčeného cíceru, 100 g tahini ( sezamová pasta ), 1 limetka, 1-2 strúčiky cesnaku, štipka Kajanského korenia, čerstvo namleté čierne korenie, himalájska soľ, panenský olivový olej, 1 čl rímskej rasce
Postup:
Cviklu očistíme a spolu s naklíčeným cícerom ( stačí namočiť do vody na 12 hodín ), namočenými kešu orieškami a cesnakovými strukmi dáme do food procesoru a zmixujeme do hladkej hmoty. Pridáme ostatné suroviny a koreniny a všetko dobre ešte zmiešame. Podávame spolu s pokrájanou zeleninou ako napríklad mrkva, stonkový zeler, cukina alebo s ľanovými krekrami.
Mohlo by vás zaujímať