Pohánkové lokše

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na pohánkové lokše ( rozpočet pre 4 osoby ):

250 g pohánkových palaciniek, 400 g mrazenej čínskej zeleninovej zmesi, 50 g oleja, soľ, korenie

Pohánkové palacinky: 250 g pohánkovej múky, trocha soli, 1/2 KL prášok do pečiva, trocha vody

Pohánkové lokše

Postup:

Pohánkové palacinky: múku, soľ a prášok do pečiva zmiešame. Prilievame vodu a miešame, pokiaľ nám nevznikne hustejšie, ale stále ešte tekuté cesto. Olej rozpálime na panvici a nalejeme do inej cesto, ktoré rozlejeme po celom povrchu panvice. Palacinky upečieme z obidvoch strán dozlata. Palacinky nakrájame na „lokše“ – pásiky široké asi 3 mm. Čínsku zeleninovú zmes orestujeme na panvičke, okoreníme a vmiešame do lokše. Môžeme kombinovať s mäsom, tofu, rybou a pod.

Mohlo by vás zaujímať

Kapustové lokše

30 minútSuroviny na kapustové lokše: 400 g bielej hlávkovej kapusty, asi 150 g hladkej múky, soľ Postup: Kapustu umyjeme, pokrájame nadrobno, osolíme, necháme 15 minút stáť.… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach