15 minút
Suroviny na Džem z egrešov, kiwi a jabĺk ( Na 3 poháre po 375 ml):
400 g egrešov, 300 g olúpaného kiwi, 300 g olúpaných jabĺk zbavených jadrovníkov, 1000 g želírovacieho cukru
Postup:
Guličky egreša zbavíme stoniek a stopiek, umyjeme a necháme oschnúť. Potom ich rozpolíme. Kiwi a jablká nakrájame na drobno. Ovocie vložíme do hrnca. Za stáleho miešanie asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 2 KL práve prevareného džemu. Pokiaľ nie je džem po vychladnutí dostatočne tuhý, primiešame do ovocnej zmesi 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Foto: Dr.Oetket