Jablkové želé s kúskami hrušiek

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Jablkové želé s kúskami hrušiek je raňajková špecialita. Jablkové želé na zimu je úžasné, krásne svetlý dezert, ktorý sa dá pripraviť celkom jednoducho v domácej kuchyni. Proces varenia je trochu komplikovanejší ako zvyčajne jablkový džem, ale stojí to za to. Jablkové želé možno použiť na ozdobenie koláčov, pečiva ako aj na ozdobenie sendvičov. Chutne vyzerá táto skvelá sa pochúťka aj na kúsku chleba!

Suroviny na jablkové želé s kúskami hrušiek:

1 vanilkový struk „Bourbon“, 800 ml jablkovej šťavy, 200 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky), 1 balíček Gelfixu Extra 2:1, 500 g cukru

Jablkové želé

Postup:

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň. Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou. Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Doba prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach