40 minút
Suroviny ( vystačí na: 700 ml sirupu ):
500 g očistených a roztlačených jahôd, 100 ml vody, 2 chemicky neoeštrené limetky, 1 balíček cukru na sirup
Postup:
Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme limetky nakrájané na tenké kolieska. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na sirup a uložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a vyhriatych fliaš. Fľaše uzavrieme dôkladne viečkami a asi na 20 minút ich položíme naležato.
Zdroj: Dr. Oetker