Malinový džem s čokoládou – tento čokoládový sen každého maškrtníka si jednoducho môžete pripraviť aj Vy!
Suroviny na malinový džem s čokoládou:
100 g horkej čokolády, 1 kg malín, 1 balíček, Gelfixu Super 3:1, 350 g cukru
Postup:
Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Malinový džem s čokoládou je hotový!
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 2453 kJ / 586 kcal | 666 kJ / 159 kcal |
Tuky | 9,54 g | 2,59 g |
Sacharidy | 136,27 g | 36,93 g |
Bielkoviny | 4,15 g | 1,12 g |