Marhuľový džem s mangom

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Marhuľový džem s mangom je dobrota plná slnečných lúčov.

Suroviny na marhuľový džem s mangom (vystačí na asi 5 pohárov à 350 ml):

1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky, 350 g manga olúpaného a nakrájaného na malé kúsky, 300 ml karotkovej šťavy, 1 balenie želírovacieho cukru Super 3:1

Marhuľový džem s mangom

Postup:

Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s mangom. Pridáme karotkovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Mohlo by vás zaujímať

Džem z marhúľ a cukety

45 minútSuroviny na Džem z marhúľ a cukety: 500 g jabĺk, 300 g marhúľ alebo broskýň, 200 g mladej cukety (malé), 1/2 kg cukor želírovací 2:1… Čítaj ďaľej

Tip:

50 ml karotkovej šťavy môžeme nahradiť 50 ml marhuľového likéru.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1176 kJ / 281 kcal272 kJ / 65 kcal
Tuky0,78 g0,18 g
Sacharidy68,85 g16,01 g
Bielkoviny2,85 g0,67 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach