Marhuľový džem s mangom je dobrota plná slnečných lúčov.
Suroviny na marhuľový džem s mangom (vystačí na asi 5 pohárov à 350 ml):
1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky, 350 g manga olúpaného a nakrájaného na malé kúsky, 300 ml karotkovej šťavy, 1 balenie želírovacieho cukru Super 3:1
Postup:
Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s mangom. Pridáme karotkovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
50 ml karotkovej šťavy môžeme nahradiť 50 ml marhuľového likéru.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1176 kJ / 281 kcal | 272 kJ / 65 kcal |
Tuky | 0,78 g | 0,18 g |
Sacharidy | 68,85 g | 16,01 g |
Bielkoviny | 2,85 g | 0,67 g |