Medová hruška

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( vystačí na asi 5 pohárov à 200 ml ):

700 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kocky, 100 ml 100% ananasového džúsu, 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou

Medová hruška

Postup:

 

Na prípravu džemu zmiešame v hrnci nakrájané hrušky s džúsom. Pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach