Suroviny na Marhuľový džem s chilli:
1000 g vykôstkovaných marhúľ, 500 g želírovacieho cukru 2:1, 1 vanilkový cukor, podľa chuti chilli papričky
Postup:
Umyté a vykôstkované marhule odvážime, pokrájame na drobné kúsky, prípadne ich rozmixujeme ponorným mixérom a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme želírovací cukor a veľmi dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 5 minúty. Pridáme vanilkový cukor a chilli papričky. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame). Marhuľový džem s chilli je hotový!