Ovocná nátierka:
Ovocie odstopkujeme, umyjeme a necháme usušiť. Odvážime 1kg ovocia a pokrájame ho na malé kúsky. Do tejto ovocnej zmesi vysypeme 500 g Korunného želírovacieho cukru 2:1 a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme ešte asi 3 minúty. Za horúca plníme do pohárov a hneď ich uzavrieme.
Želé:
Do 3/4 l neosladenej ovocnej šťavy pridáme 500 g Korunného želírovacieho cukru 2:1. Za miešania privedieme do varu a varíme ešte asi 1minútu.
Plníme ešte za horúca do nádob, ktoré hneď uzavrieme.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.