30 minút
Suroviny na ríbezľovo-čučoriedkový džem (na cca 5 pohárov po 200 ml):
300 g červených ríbezlí, 700 g čučoriedok, 1 kg želírovací cukor 2:1
Postup:
Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a odvážime (300 g). Čučoriedky preberieme, umyjeme a odvážime (700 g). Ovocie a želírovací cukor dobre premiešame v hrnci. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 3 minúty za stáleho miešania povariť. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.
Mohlo by vás zaujímať
TIP: Ríbezľovo-čučoriedkový džem môžete pripraviť aj zo zamrazeného ovocia.