Ríbezľovo-čučoriedkový džem

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na ríbezľovo-čučoriedkový džem (na cca 5 pohárov po 200 ml):

300 g červených ríbezlí, 700 g čučoriedok, 1 kg želírovací cukor 2:1

Postup:

Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a odvážime (300 g). Čučoriedky preberieme, umyjeme a odvážime (700 g). Ovocie a želírovací cukor dobre premiešame v hrnci. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 3 minúty za stáleho miešania povariť. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.

Mohlo by vás zaujímať

Ríbezľovo – malinový lekvár

Suroviny na ríbezľovo – malinový lekvár: 1 kg červených ríbezlí, 1 kg malín, 2 kg želírovacieho cukru 2:1 Postup: Čisté ovocie dáme do hrnca, zalejeme… Čítaj ďaľej

TIP: Ríbezľovo-čučoriedkový džem môžete pripraviť aj zo zamrazeného ovocia.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach